olives-4567293_1280.jpg

ULJE MASLINE

Ulje masline ima ogromne benefite u kozmetici, pa tako i u kozmetici za kućne ljubimce. LOKNA u svim proizvodima koristi isključivo ekstra-devičansko maslinovo ulje koje ima najviši sadržaj vitamina i minerala iz ploda masline, kao i veliki procenat antioksidanasa. Izrazito povoljno deluje na osetljivu kožu pasa, intenzivno hidrira i daje joj neophodnu elastičnost. Ulje masline povećava i elastičnost dlake, podstiče njen rast, a visok sadržaj vitamina E čini dlaku jačom i manje sklonom opadanju.

wonder-tree-3555567_1280.jpg

ULJE RICINUSA

Ulje ricinusa se koristi u mešavini sa drugim uljima, najviše u sapunima za pse. Ima blagotvorno dejstvo na kožu i dlaku. Hrani kožu i umiruje upalne procese na koži.  Sprečava gljivične infekcije. Smiruje iritacije i alergije. Višestruko je korisno za dlaku pasa. Čini krzno zdravim i pospešuje rast dlake. Pored toga, deluje antibakterijski, ali i kao repelent protiv krpelja i buva. 

Image by Tijana Drndarski

ULJE KOKOSA

Ulje kokosa je najčešći sastojak prirodnih kozmetičkih proizvoda. Upotrebljeno u sapunima dubinski hrani kožu i dlaku, čineći krzno mekim i sjajnim. Ima protivupalno, fungicidno i baktericidno dejstvo. Potpomaže uklanjanje mrtvih ćelija sa površine kože. Veoma dobar oksidans. Regeneriše oštećenu kožu i kožu sklonu alergijama kada se koristi u sapunima i balzamima za šape. Pomaže pri umirenju osipa, ujeda i crvenila na koži. 

bunches-sticks-shea-butter.jpg

SHEA BUTTER

Shea butter je veoma dragocen sastojak preparata za regeneraciju kože. Sadrži značajne količine vitamina A i E. Brzo se apsorbuje, pa hrani, hidrira kožu i čini je veoma mekom. Smanjuje crvenilo i deluje umirujuće na oštećene delove kože. Efikasno zadržava vlagu i regeneriše suvu kožu šapa i laktova. 

ETARSKA ULJA

Etarsko ulje ruzmarina - ima snažno antiinflamatorno i antifungicidno dejstvo. Pojačava cirkulaciju i umiruje iritacije na koži.

1.

Etarsko ulje lavande - intenzivno regeneriše kožu, umiruje upalne procese i ubrzava zarastanje rana. Snažan je repelent. Deluje umirujuće i opuštajuće na psa.

2.

Etarsko ulje narandže - hidrira i regeneriše ispucalu kožu. Deluje veoma umirujuće na psa, a koristi se i radi neutralizacije jakih mirisa. 

3.

Etarsko ulje bergamota - deluje antiseptično. Izrazito prijatnog i umirujućeg miris, pa je čest sastojak sprejeva.

4.

Etarsko ulje eukaliptusa - ispoljava jako antibakterijsko i antifungalno dejstvo. Takođe je i veoma efikasan repelent.

5.

Etarsko ulje mente - je prirodni repelent. Smiruje iritacije na koži i ordžava vlažnost suve kože. Prijatnog je mirisa, pa se često koristi u sprejevima.

6.

Oprez! Etarska ulja su koncetrovane supstance

i moraju se koristiti na adekvatan način u koncentracijama koje su bezbedne za pse kako bi

se izbegli neželjeni efekti.